Sygedagpenge

Viser 2 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #2885

   Jeg skriver som pårørende til min kæreste der formentlig har C-PTSD (ikke udredt).
   Han er i gang med et afklaringsforløb ifht. fleksjob, fordi han de sidste 10 år har haft ualmindeligt svært ved at varetage et fuldtidsjob pga. alle symptomerne fra PTSD’en.
   Han er ikke berettiget til kontanthjælp, da han har en arv fra sin morfar stående i værdipapirer og en autocamper vi har opmagasineret uden plader – og mere end 10.000 kr. på vores fælles bankkonto.
   Han er ikke medlem af nogen A-kasse.

   Som det er nu, betyder det, at det er mig, der står mere eller mindre for at skaffe penge til hele vores familie – samtidig med at hans PTSD-symptomer belaster mig og vores parforhold/familie virkelig meget. Det er sindssygt hårdt og jeg kan være nervøs for, om JEG nu ender med at knække nakken på det, fordi jeg bliver for hårdt spændt for – og en afklaring af fleksjob kan jo desværre tage årevis, så vidt jeg er informeret..
   Er det bare sådan det er, eller er der nogle økonomiske muligheder jeg/vi ikke er opmærksomme på?
   Er det muligt at han kan få sygedagpenge eller andet, mens han er i afklaring for om han kan få fleksjob?

   Ser meget frem til dit svar og håber, der ER noget vi har overset..
   På forhånd tak.

  • #2886
   Sandra Haxgart
   Moderator

   Kære Mette.

   Det er desværre svært at få noget når man har en formue( her tænker jeg hus, bil og værdier )
   Hvilken indtægt har han nu?
   Har i snakket med jeres sagsbehandler om ressourceforløbs ydelse ?

   Vh Sandra

  • #2887

   Hej Sandra.
   Tak for hurtigt svar.

   Hans sagsbehandler i starten af forløbet sagde at han kunne søge om kontanthjælp, så jeg ringede senere ind til kommunen for at høre, om han kunne få det.
   Damen i omstillingen nævnte at det måtte være ressourceforløbsydelse han skulle på, eftersom de var i gang med at afklare hans ressourcer.
   Jeg spurgte derfor sagsbehandleren om det var rigtigt at det var ressoruceforløbsydelse vi skulle søge og hun svarede at det var det IKKE, det var kontanthjælp vi skulle søge. Begrundelsen for det husker jeg ikke og jeg kender ikke selv mere til ressourceforløbsydelse end det omstillingsdamen sagde, så jeg har ikke gjort mere ved det siden.

   Han har nogle enkelte timer/dage som instruktør på friluftsaktiviteter igennem sommersæsonen. Så der får han en lille løn udbetalt de måneder han har timer (måske 5000 kr. pr. måned).
   Derudover er det mig der forsørger ham, mig og vores søn.

Viser 2 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.